DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 08.03.2017 11:17:05 

Hokejový magazín zabývající se mládežnickým hokejem

Showcase 2014
Showcase 2014 je tu! Organizátoři sestavují Select tým, šance ukázat se scoutům NHL máš opět i TY!
  
1.-4.května 2014 se v Detroitu uskuteční vyhlášený turnaj Showsace. Velká možnost dostat se do USHL,OHL či NAHL  
 
Sezóna 2013/2014 je v plném proudu. Ve většině soutěží v Evropě již finišují základní části a vše se připravuje na únorové či březnové play-off. Výjimkou není ani mládežnický hokej a to jak v Česku tak v zahraničí. Právě v USA se uskuteční v termínu od 1.-4.května vyhlášený mládežnický turnaj Showcase. Ten je určen především pro hráče, kteří touží po juniorském hokeji za mořem a doma nedostávali příliš příležitostí. V letošní sezóně bude Showcase zaměřen především na kategorii U16, hráčů ročníku 1998 a 1999 a kategorii U18, ta je pro věkové rozhraní 1995,1996 a 1997).

Lukáš Majer 3.2.2014 foto: Showcase
 
 

O turnaji Showcase bylo zmíněno na webu hokejreport.wbs.cz již v loňské sezóně a to formou obsáhlého rozhovoru s člověkem, který se o mladé hráče v USA stará - Janem Průšou. Ten se svým týmem navazují na loňský povedený ročník.Dostali jsme tak do juniorských soutěží v USA nespočet hráčů. Jsou nyní lídry svých týmů, mají stále šanci probojovat se výš a výš. Společné mají to, že v životě nedostali doma pozvánku do reprezentace v Česku. Do Showcase přijíždí asi 50 skautů z TOP juniorských soutěží a univerzit v USA a Kanadě. Je to šance, jak se předvést před hokejovými experty," říká úvodem o turnaji, který se letos odehraje Detroitu v datu od 1.-4.května 2014.

Select tým bude mít před turnajem dva tréninky a to přímo v Joe Luis aréně v níž hrají zápasy kanadsko-americké NHL hokejisté Detroitu Red Wings. Výběr také odehraje jedno přípravné utkání. Od toho si trenéři a vedení slibují přípravu hráčů na americký styl hokeje. I proto se organizátoři na turnaj snaží pozvat nejlepší hráče ve svých klubech, pokud je to možné, vybírají z těch, kteří hrají nejvyšší soutěž.  Není nikde psáno, že se v USA hráči neprosadí a nebudou hrát. Naopak. Stává se nám, že kluci co nebyli v reprezentacích v Česku, strčí „reprezentanty“ hladce do kapsy," uvádí Průša fakt, že šanci má na začátku kdokoliv,  jenž nastupuje ve své zemi v nejvyšší soutěži. 

 

Video - krátké představení turnaje Showcase

Letos se uskuteční: Detroit 1.-4.dubna 2014 

 
  

V případě, že hráči na turnaji Showcase uspějí, udělají první krůček k propracování se do juniorského hokeje v USA. Soutěž Nort American Hockey League je většinou první zastávkou mladých hokejistů. Tyto slova potvrzuje i Jan Průša. Pokud si hráče na Showcasu skauti vyberou, přijdou za mnou, osloví mě o konkrétního hráče. Naše společnost Sport Connect nabídne hráči smlouvu o zastoupení a dotáhne angažmá do konce."

Nort American Hockey League

 

 Pokud Vás článek oslovil a chtěli by jste vědět o Showcase více informací, volejte a pište na:
 
Sports Connect - pro Evropu ,tel: 739 602 785, email: dsh@dshcz.cz , web: www.sportsconnectus.com/